Recept - Kari risotto :)

Co dělat se zbytkem rýže od oběda? Já ji využila k přípravě rizota trochu na jiný způsob, než na který jsme zvyklí ze školních jídelen. Zdravější a chutnější.


Na porci jsem použila:

  • uvařenou rýži (Basmati) - 100g
  • kuřecí prso / šmakoun
  • kokosový olej
  • cibulka
  • koření na čínu, kari, sůl a pepř
  • hrst cherry rajčátek
  • sýr (nejlépe typu parmazán)


Postup:

Kuřecí maso (nebo šmakoun) jsem si nakrájela na kostičky. Na kokosovém oleji na pánvi jsem si zpěnila na drobno nakrájenou cibulku a na ní dozlatova orestovala kousky masa (šmakouna). Okořenila jsem kořením na čínu, pepřem a solí. Potom jsem přidala rýži a na čtvrtiny nakrájená cherry rajčátka. Ty pustily trochu vody. Přidala jsem asi 3 lžičky kari. Vše jsem promíchala, a na mírném ohni za občasného míchání nechala asi 7 minut. Po 5 minutách jsem ještě nastrouhala navrch sýr a nechala ho roztéct. 

A jednoduchý, zdravý a chutný recept je na světě! Lze podávat ještě teplé, nebo nechat vychladnout a vzít v krabičce s sebou do školy nebo do práce. 



6 reakcí od čtenářů:

  1. milujem kari rizito, aj keď mi ho robíme trochu inak :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já právě miluju všechna jídla s rýží! :)

      Vymazat
  2. Pěkný recept :) já zase fanda do rýže moc nejsem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. ♡ Časem přidám i nějaký jiný, tak snad se ti trefím do chuti. :)

      Vymazat
  3. Naprosto zbožňuji rizoto ! ♥ Moc děkuji za recept! těším se až ho vyzkouším! <3
    Terithebutter :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dej pak vědět, jak se povedlo. :) Mám radost, že se recept líbí. ♡

      Vymazat

Děkuji za komentář! ♡

 

♡ IT'S LOLA GOSLING

INSTAGRAM

Archiv článků

Translate